semua Kategori

Laman Utama>Pengenalan

YANG KAMI ADALAH

Hunan Xiangyan Seed Industry Co.,Ltd.(Biji Lada), anak syarikat induk Yuan Longping High-Tech Agriculture Co.,Ltd, ditubuhkan pada tahun 1988 dengan modal berdaftar sebanyak 5 juta USD. Ia merupakan perusahaan perindustrian pertanian terkemuka wilayah yang menumpukan pada pembiakan, pengeluaran, pembangunan dan penjualan varieti sayuran baharu, terutamanya menumpukan kepada varieti lada panas.

Ibu pejabat baru syarikat itu, terletak di kampung Longwangmiao, bandar Chunhua di daerah Changsha telah ditubuhkan pada tahun 2014 dengan kawasan pembinaan seluas 4290 meter persegi yang merupakan bangunan am yang dimodenkan termasuk bilik penyimpanan sejuk, gudang, unit pemprosesan, kawalan kualiti, R&D dan urusan rasmi.

Syarikat ini komited kepada sistem pembiakan komersial dengan pasukan pembiakan yang kuat. Sementara itu, syarikat itu membina stesen R&D dan stesen demonstrasi di kawasan ekologi yang berbeza di China seperti Hunan, Hainan, Guangdong, Yunnan, Henan, Shandong, Shanxi dan lain-lain dan mengeluarkan lebih 200 jenis lada panas, terung, timun, labu baharu baharu. , peria, labu span, kacang panjang halaman, pakchoi dan sayur-sayuran lain dan dianugerahkan lebih daripada 40 item pencapaian saintifik dan teknologi pada tahap yang berbeza. Syarikat itu menubuhkan rangkaian pemasaran yang kukuh di seluruh negara dan bekerjasama dengan lebih 10 negara Asia Tenggara dalam R&D dan pembangunan pelbagai. Kekuatan pembiakan dan bahagian pasaran lada panas Hunan Xiangyan Seed Industry Co., Ltd adalah 1 teratas dalam pasaran benih sayuran China.

Syarikat itu memperoleh kelayakan import & eksport benih sayuran, serta ahli Persatuan Benih Asia dan Pasifik (APSA), Naib presiden perusahaan Cawangan Sayuran Persatuan Benih China, perusahaan Naib Majlis pakatan strategik inovasi teknologi standard lada panas China industri, kumpulan pertama perusahaan contoh kredit AAA Industri Benih China, perusahaan kredit utama industri sayur-sayuran China. Tanda dagangan berdaftar "Xiangyan" telah dianugerahkan sebagai Tanda Dagangan Terkenal Cina.

Syarikat itu mengekalkan kejujuran, sains & teknologi, penanam dan kerja keras sebagai nilai terasnya, berusaha untuk menjadi syarikat benih sayuran yang luar biasa di China. Ia mengambil kelebihan jenama dan kekuatan R&D untuk membawa keuntungan yang besar kepada pengedar, petani, pemegang saham dan kakitangan dan untuk mencipta varieti sayuran berwarna-warni untuk pengguna.

SEJARAH

1988, varieti lada hibrid pertama, dinamakan "Xiangyan No.1" , telah dimulakan.
1991, jenama "Xiangyan" berdaftar di China.
1996, siri lada panas Xiangyan memiliki kawasan penanaman terbesar di dunia dan bahagian pasaran mencapai sehingga 70% di China dengan kuantiti jualan 800 tan, hasil jualan lebih daripada 9 juta USD dan keuntungan 5.5 juta USD benih lada panas.
1997, "Xiangyan" telah dianugerahkan sebagai jenama terkenal Hunan.
1999, menyepadukan hasil jualan dan keuntungan yang kukuh syarikat Xiangyan dengan reputasi jenama Pro. Yuan Longping, Yuang Longping Agriculture High Technology Co.,Ltd. telah diasaskan dan disenaraikan pada tahun 2000.
2006, diberi kuasa sebagai perusahaan "Teknologi Baru & Tinggi" di wilayah Hunan.
2006, memperoleh permit Import & Eksport benih.
2010, "Xiangyan" telah dianugerahkan sebagai "Jenama Terkenal China" yang merupakan gelaran pertama dalam industri benih sayuran China.
2016, diberi ganjaran sebagai Perusahaan Utama industri benih sayuran Cina.
2020, diberi ganjaran sebagai Perusahaan Peneraju perindustrian Pertanian di wilayah Hunan.
2020, Mitsui memegang 30.4% saham Syarikat Xiangyan.
2021, bekerjasama dengan Universiti Pertanian Hunan mengenai inovasi, pengenalpastian dan penyaringan sumber plasma nutfah, pemilihan dan pembiakan varieti, teknologi penanaman hijau dan berkesan serta latihan bakat lada panas.

PERSEMBAHAN TANAH LADANG

Farmland

Kepujian & Sijil


 • Tanda Dagangan Terkenal Hunan
 • Tanda Dagangan Terkenal China
 • Perusahaan Peneraju Utama Perindustrian Pertanian
 • Pusat Penyelidikan Kejuruteraan Hunan
 • Pangkalan Popularisasi Sains Wilayah Hunan
 • Sijil Gred Kredit Perusahaan
 • Perusahaan Utama Kredit Industri Benih Sayuran China
 • Hadiah Emas untuk Xianla 7 Hot pepper
 • Hadiah Emas untuk Xianla 4 Hot Pepper
 • Naib presiden unit Persatuan Benih China Cawangan Benih Sayuran
 • Keahlian Persatuan Sayuran China
 • Unit Naib Presiden Persatuan Benih China Cawangan Benih Sayuran